StartBoard

Alken & Keessen Investments B.V.

Ondernemingsplan laten maken

Alken & Keessen Film B.V. is een handelsnaam van Van Alken en Keessen Investments B.V. en (mede) eigendom van ondernemer Alken. Met het bedrijf richt de ondernemer zich op de productie en financiering van zogenaamde blockbusters: speelfilms die een breed publiek aanspreken. Daartoe zullen populaire, vaak waargebeurde verhalen worden uitgewerkt waarin universele thema’s verweven zijn. Zoals inmiddels op grond van de geschetste achtergrond duidelijk mag zijn, zal van start worden gegaan met een film over het levensverhaal van Melvin Manhoef. De werktitel van dit project is Vallen & Opstaan.

Als producent schept de ondernemer alle randvoorwaarden die nodig zijn om van de film een succes te maken. Hij is daarbij verantwoordelijk voor onder andere het ontwikkelen van de film, het produceren en de distributie. Daartoe werkt hij samen met een groot aantal professionals op verschillende gebieden. Zo gaat hij in de ontwikkelingsfase onder andere op zoek naar geschikte acteurs, een regisseur, cameramensen, een scriptschrijver en musici. In de productiefase zorgt hij ervoor dat er daadwerkelijk gefilmd kan worden en in de tussentijd zorgt hij ervoor dat ook de promotie op volle toeren draait, en dat de distributie (onder andere op juridisch vlak) goed geregeld is.

Als investeerder zorgt de ondernemer ervoor dat er voldoende geld beschikbaar is om iedereen die aan de film werkt te kunnen betalen. Het geld wordt door de onderneming verzameld, en hiervan wordt iedereen tot het moment dat met de film geld binnengehaald wordt betaald. Hiertoe maakt de ondernemer gebruik van zijn eigen netwerk en crowdfunding. Het doel is om 600.000 euro op te halen. Hiervan wordt 300.000 verwacht van private investeerders, en 300.000 zal met crowdfunding worden opgehaald. Met behulp van de opbrengsten van de film uit bioscoopvertoningen zullen de investeerders worden terugbetaald. Wanneer de opbrengsten hier niet toereikend voor zijn, worden de rechten verkocht aan VOD-diensten en zullen met de opbrengsten hiervan investeerders worden terugbetaald

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555