StartBoard

De Kastelein

Ondernemingsplan horecaconcept

Ondernemer Jessica van den Top is zeer gecharmeerd van de woonboerderij en haar illustere omgeving en bouwstijl en wil dan ook het pand gaan huren. Vervolgens wil zij deze exceptionele kans gaan exploiteren door een nieuw horecaconcept op te zetten genaamd, De Kastelein. Hiermee wil zij inspelen op alle bovengenoemde trends en ontwikkeling. Zo ligt de focus op de idyllische, social-media waardige, omgeving en gebouw centraal, maar ook gezonde streekproducten.

Het horecaconcept richt zich op het aanbieden van een kwalitatief eten en drinken op een laagdrempelige wijze. Het is landelijk, gemoedelijk en geeft haar gasten een echt huiskamer gevoel. De boerderij is van hout en riet wat het landelijke en gemoedelijke gevoel versterkt. Personeel is beleefd maar hartelijk alsof je bij iemand thuis komt. Gasten kunnen terecht voor wat te eten en drinken, maar ook voor een praatje en informatie over de omgeving om even gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

Het aanbod van De Kastelein bestaat o.m. uit een high tea en high wine arrangementen, huisgemaakt gebak & lekkernijen en lunch. Van mei tot en met september is het horecaconcept open voor diner. In de winter kunnen de gasten alleen op vrijdag en zaterdag terecht voor diverse gerechten (diner). Om de zaterdag zal er live muziek aanwezig zijn voor de gasten.

De Kastelein wordt tevens aangeboden als evenementenlocatie voor zowel particulieren als bedrijven. Denk hierbij aan bedrijfsborrels, bruiloften of andere ceremonies. Daarnaast ziet ondernemer Van den Top nu al mogelijkheden om andere evenementen op het terrein te organiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan stilte c.q. yoga retreats of workshops.

Op dit moment is het pand ingericht met veel riet, maar dat gaat bij overname veranderen. Het zal iets gemoderniseerd worden, waarbij het ‘country’ karakter behouden blijft. Massief houten tafels, makkelijke stoelen en inrichting en accessoires in bedrijfskleuren. Aan de muur zullen er schilderijen van de Achterhoek te zien zijn. Zie foto’s voor meer info en een indruk van het pand.

De ruimtes in het kasteel kunnen ook gebruikt worden voor feesten en partijen en er is een ander concept waar ik aan denk voor deze ruimtes. Hoewel dat pas van de winter van de grond zal komen. Het idee is om een murder mystery theater event te organiseren (bedrijfsevenement en/of losse kaartjes).

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555