StartBoard

X

Met X wil ondernemer X tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan plantaardige, goede, voedzame en bovendien mouthwatering lekkere afhaalmaaltijden. Dit doe ik door het openen van een centraal gelegen traiteurzaak, waar men verse, plantaardige maaltijden af kan halen, alsmede vers geperste sapjes, taartjes en overige lekkernijen. Ook zal het mogelijk zijn ter plaatse iets te eten en te drinken (geen alcohol), in het ondersteunende horeca-gedeelte, dat plaats biedt aan dertig gasten. Tevens kunnen klanten bij mij terecht voor veganistische producten die in een apart winkelgedeelte worden verkocht.

Alle maaltijden en lekkernijen worden huisbereid, met verse plantaardige producten en grotendeels op basis van mijn eigen authentieke recepten. Het assortiment van het winkelgedeelte zal met name bestaan uit een mooi en zorgvuldig geselecteerd assortiment aan veganistische wijnen en bieren. Klanten kunnen bij X terecht tijdens zowel ontbijt, lunch als diner. De focus ligt op het diner, echter, komt er ook een kleine ontbijt- en lunchkaart.

Om de doelgroep tegemoet te treden, wil ik bekend staan als duurzaam, toegankelijk, gezond, gezellig, bewust en hip. Veganisten kunnen bij mij dan ook terecht voor een uitgebreid assortiment wat hierbij aansluit en waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken dat er dierenleed mee gemoeid is.

Om dit imago te bereiken zal ik om te beginnen het imago dat ik reeds online en offline als persoon heb opgebouwd projecteren op mijn bedrijf. Als persoon sta ik reeds onder een grote groep Haagse gelijkgestemden bekend als alles wat ik ook met mijn zaak wil uitdragen, dus dit is in principe een kleine stap. Deze stap bestaat er kort gezegd uit dat ik kenbaar maak dat hun favoriete veganistische foodblogger nu ook commercieel actief is met X. Het is de verwachting dat de overige influencers de rest doen. Tegelijkertijd heb ik verregaande plannen om andere restaurants, cafés en koffietentjes te helpen met de groeiende vraag naar veganistische producten.

Om dit verder uit te bouwen en meer klanten enthousiast te maken over X en haar producten, worden speciale activiteiten georganiseerd. Gedurende de wintermaanden zullen we maandelijks een gastspreker uitnodigen voor een lezing over een onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid en de rol die veganisme hierin kan spelen. In de zomermaanden zal er een samenwerking worden aangegaan met een yoga-docent die wekelijks in de tuin een yogales komt geven. Uiteraard worden bij deze gelegenheden huisbereide producten geserveerd.

Twee laatste van belang zijnde facetten van het concept zijn de leveranciers en het pand. Ik ben voornemens voornamelijk samen te werken met lokale leveranciers die qua duurzaamheid en sociale betrokkenheid passen bij de normen en waarden van X. Hetzelfde geldt voor de bedrijfslocatie. Dit wordt een mooi licht opgezet pand met een tuin en een natuurlijke en positieve uitstraling. Zowel met enkele passende leveranciers en een geschikte pandeigenaar ben ik inmiddels in verregaande onderhandelingen. Zie voor meer informatie hierover het hoofdstuk over leveranciers en het hoofdstuk over de bedrijfslocatie.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555