StartBoard

4OPTI group

Ondernemingsplan zonnenpanelen app

OPTI maakt een digitale koppeling mogelijk tussen de drie schakels die nodig zijn om elektriciteit te distribueren: de netbeheerders, meetdienstbedrijven en energiebedrijven. De applicatie werkt volledig automatisch. Het genereert de switch tussen de vaste prijs en de dagprijs op basis van een algoritme. Het aantal switches is helemaal afhankelijk van de tarieven; in theorie kan OPTI wel 365 switches per jaar genereren.

Het proces dat in de app plaatsvindt, is geaccrediteerd en volledig geautomatiseerd. Het omvat alle facetten die noodzakelijk zijn voor het maken van de switches – inclusief registratie, facturatie en af- of aanmelding bij energiebedrijven. Vanzelfsprekend is de applicatie 100% AVG-proof; alle gegevens staan in een volledig gesloten en beveiligde omgeving.

Voor grootzakelijke bedrijven en intermediairs

Bedrijven die hun energietransitie zelf regelen, hoeven dankzij de applicatie niet langer zelf de markt te monitoren om meer rendement te behalen. Ook hoeven ze geen af- of aanmeldingen te regelen bij de energiebedrijven. OPTI regelt dit automatisch. Doordat klanten het maximale rendement halen uit hun geproduceerde kwh’s, profiteren ze van een snellere terugverdientijd van hun elektra-installatie. Naast grootzakelijke bedrijven die hun energietransitie zelf regelen en dit dus makkelijker en rendabeler inrichten met OPTI, focust de onderneming van Wietses zich ook op intermediairs: tussenbedrijven die de energietransitie verzorgen voor andere bedrijven. Voor deze intermediairs is het interessant om OPTI aan te brengen bij hun klanten. Dat levert ze een kickback-fee op.

OPTI in de toekomst

In de toekomst wil de ondernemer de applicatie uitbreiden. Want naast het terugleveren van elektriciteit, is een interessante ontwikkeling dat opgewekte elektriciteit kan worden opgeslagen. De ondernemer zal daarom in de toekomst de mogelijkheid gaan geven om, door energieopslag, een onbalans en bepaling van teruglevering in batterijen via de applicatie aan te sturen voor lading of ontlading. Dit werkt hetzelfde als we al kennen in bijvoorbeeld elektrische auto’s.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555