StartBoard

Alphatents

Ondernemingsplan laten maken tentverhuur

Ongeveer een jaar geleden zijn ondernemers de Roode en Quintereo-Escalante gestart met het bedrijf Alphatents. Alphatents verhuurt kwalitatief hoogwaardige tenten en toebehoren voor zowel zakelijke als privégelegenheden door heel Nederland en WestEuropa. Te denken valt daarbij aan tenten voor bedrijfsfeesten, festivals, bruiloften en tuinfeesten. Daarbij staan kwaliteit, veiligheid en een optimale service voorop.

Deze waarden hebben, in combinatie met het gunstige economische klimaat, de jarenlange ervaring van Quintereo-Escalante binnen de branche en de goede contacten die hij hierdoor heeft, geleid tot een succesvol eerste jaar. Vrijwel alle tenten werden wekelijks verhuurd en met een beperkt aantal tenten en benodigdheden werd hierdoor een omzet van maar liefst € 40.000,- behaald.

Met name gezien de tot nog toe minimale inspanningen op het gebied van marketing en promotie biedt deze vliegende start grote perspectieven voor de toekomst. Hieronder volgt daarom het professionele plan voor de uitbreiding. Daartoe wordt eerst de huidige situatie beschreven.

Afgelopen jaar is reeds € 20.000,- geïnvesteerd in tenten en toebehoren. De voorraad bestaat op dit moment uit flextenten, pagodes, tent-ups en ‘luxury dream tenten’. Ook zijn meerdere soorten vloeren, kachels, verlichting en aankleding aangekocht.

Door middel van mond-tot-mondreclame en het zakelijke en het persoonlijke netwerk van de ondernemers wordt Alphatents gevonden en worden de spullen verhuurd. Daarbij worden goede contacten onderhouden en wordt samengewerkt met diverse andere spelers in de branche. Veel tenten worden dan ook verhuurd via bijvoorbeeld cateraars en organisatoren van (food)festivals.

Andersom wordt het als een deel van de service beschouwd om klanten in contact te brengen met andere partijen in de branche. Zo worden goede contacten onderhouden met bloemisten, entertainers, cateraars en verhuurders van horecabenodigdheden. Wanneer een klant een tent huurt, krijgt deze advies op maat over het soort tent en hoe deze aangekleed kan worden. Hierbij wordt dan verwezen naar onze partners.

Er is naar gestreefd een reputatie op te bouwen en bekend te staan als vakkundig, meedenkend, veel knowhow in bezit, kwalitatief sterk, eerlijk, handig en veelzijdig. Dit is, gezien het succes van het afgelopen jaar en de vele positieve reacties die ontvangen werden, uitstekend gelukt.

Als extra service wordt ook het op- en afbouwen van de tent(en) aangeboden. Het is voor klanten echter ook mogelijk om hier enkel en alleen advies over te krijgen en de tenten zelf op te bouwen.

Gezien de grote vraag naar Alphatents, is uitbreiding een vanzelfsprekende stap. Er worden dit jaar meerdere nieuwe tenten aangekocht en professionele benodigdheden voor het vervoer en de aan- en opbouw. Daarbij moet gedacht worden aan een aanhangwagen, katrollen, touw en spanbanden. Verder wordt doorgegaan op dezelfde weg die ongeveer een jaar geleden is ingeslagen.

Waar echter afgelopen jaar met name via mond-tot-mondreclame werd gewerkt, zal de focus op het gebied van marketing komend jaar verschuiven naar online. Er is reeds een website gemaakt waar potentiële klanten informatie kunnen vinden en offertes kunnen worden aangevraagd. Het doel is door middel van goede teksten, sociale media en zoekmachineoptimalisatie meer bezoekers te krijgen, meer offertes binnen te krijgen, meer tenten te verhuren en uiteindelijk meer tevreden klanten en omzet te genereren.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555