StartBoard

AutoSpa

Ondernemingsplan wasstraat

Met AutoSpa starten ondernemers Younes Yekhlef en Fouad Harami een moderne en geavanceerde kettingwasstraat in Hellevoetsluis. Hier kunnen autobezitters hun auto een heuse spa-behandeling geven met een minimale impact op het milieu.

AutoSpa richt zich zowel op de particuliere als de zakelijke markt. Omdat de wasstraat 150 auto’s per uur aankan, is deze wasstraat ook interessant voor lokale bedrijven met een groot wagenpark. Denk aan politie, onderhoudsbedrijven, salesbedrijven en garages.

Minimale impact op het milieu

Bij AutoSpa wordt met koud water gewassen – een duurzamere keuze. In combinatie met de kracht van veel water en biologisch afbreekbare producten, worden auto’s blinkend schoon. Ook zet de wasstraat zich in voor minder verspilling: na een wasbeurt wordt het water gezuiverd, zodat het probleemloos kan worden hergebruikt. Door het water-terugwininstallatie is het waterverbruik tien maal(!) minder dan bij een handmatige wassing het geval is.

Ook zullen er sensoren zijn voor de verlichting en wasstraatapparatuur. Op deze manier worden ruimtes waar niet continu mensen aanwezig zijn, niet verlicht. En dankzij de sensoren gaat de wasstraatapparatuur ook echt alleen maar aan wanneer er een auto passeert. Tot slot werkt AutoSpa met doseersystemen die ervoor zorgen dat een kleinere auto met minder shampoo wordt ingezeept dan een grote auto.

Wassen zonder krassen

Doordat AutoSpa wast met textielborstels – de zachtste wassing – en 600 liter water per auto, worden auto’s krasvrij gewassen.

Regelgeving

AutoSpa zal een Erkend Duurzaam-certificaat hebben en volledig voldoen aan de regelgeving (bijvoorbeeld omtrent de legionellawet). Ook zal de wasstraat beschikken over een vloeistofdichte vloer. Zo’n vloer voorkomt dat vervuilde vloeistoffen in de bodem of het grondwater terechtkomen. Hiernaast worden olie- en benzineresten opgevangen en door een gecertificeerd bedrijf afgevoerd.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555