StartBoard

Chi Café

Ondernemingsplan laten maken

Anno 2018 zijn de bekende social media platformen, zoals Instagram, SnapChat en Facebook niet meer weg te denken. De laatste maanden (anno oktober 2018) is vooral Instagram veel populariteit aan het winnen. Via Instagram laat men haar mooiste foto’s zien, die je direct kunt delen met de rest van de wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd posten dagelijks hun favoriete foto’s die je aan de hand van filters en andere fotobewerkingsopties nóg mooier kunt maken. Veel (niet allemaal) zijn erop uit om zo veel mogelijk volgers te krijgen. Hiervoor moet men mooie en unieke foto’s plaatsen die men leuk of interessant vindt om te blijven volgen. De gebruikers zijn dan ook op zoek naar geschikte plekken, belevenissen of situaties om foto’s van te maken voor hun social media, oftewel op zoek naar iets dat Instagrammable is. Talloze bedrijven spelen hierop in door tijdens shows het publiek de mobiele telefoon te laten gebruiken of door een winkel of gerecht dusdanig te presenteren dat het stijlvol genoeg is dat het geschikt is om op social media te plaatsen. Een voorbeeld hiervan is Elan Café in Londen. Deze staat bekent om haar bloemenmuur. Hier hebben inmiddels al duizenden vrouwen foto’s gemaakt om te plaatsen op hun social media. Het café is inmiddels al zo populair dat er elke dag een lange rij staat om een warm drankje of versnapering te bemachtigen.

Ondernemer Seren Eker speelt in op deze vraag naar een geschikt (Instagrammable) eetcafé in Nederland met haar bedrijf, Chi Café. Een eetcafé dat zich richt op het aanbieden van warme dranken, ontbijt, lunch en verschillende versnaperingen. Daarbij ligt de focus op haar extravagante inrichting vol met bloemen. Dit maakt het concept dusdanig geschikt voor foto’s op Instagram en andere social media platformen dat het naar verwachting een aantrekkingskracht krijgt op het bedrijfsconcept.

Gasten van Chi Café bestaan onder meer uit jonge vrouwen die actief tot heel actief zijn op social media. Hiernaast bestaat de doelgroep uit een fameuze (bekende) groep. Denk hierbij aan bekende actrices, modellen en zangeressen.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555