StartBoard

Supermarkt en dagbesteding De dagwinkel Nieuwerbrug

Ondernemingsplan dagwinkel

Met De Dagwinkel Nieuwerbrug start de ondernemer een zorgonderneming waarmee hij de samenleving in het dorp Nieuwerbrug aan den Rijn als het ware laat ‘samensmelten’. Hij combineert een supermarkt met dagbesteding én ontmoetingsplek. Een compleet winkelconcept dus, waarmee de ondernemer nieuw leven blaast in een leegstaand gebouw en zorgt voor levendigheid in het dorp.

Supermarkt

Hoewel De Dagwinkel Nieuwerbrug doorgaat voor een buurtsuper, zal de winkel beschikken over een volledig basisassortiment. Niet tien verschillende soepen – maar drie. Geen massaproducten – maar streekproducten. Met vers brood van de bakker en verse producten van omliggende boerderijen.

Voor het basisassortiment gaat de ondernemer een langdurige samenwerking aan met de onderneming Van Tol Retail BV te Bodegraven. Dit is een van de vier grootste groothandels in de supermarktbranche; Van Tol bedient meer dan zevenhonderd ondernemingen: supermarkten, buurtwinkels, rijdende winkels en recreatiemarkten. Doordat deze groothandel levensmiddelen in kleine hoeveelheden kan leveren, kan een kleine supermarkt een goed rendement draaien.

Dagbesteding

De Dagwinkel Nieuwerbrug zal als zorgonderneming drie dagen in de week dienen als dagbesteding voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, en twee dagen in de week als een leer- en werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De ondernemer heeft hiervoor diverse contracten kunnen afsluiten met sociaal maatschappelijke ondernemingen, waaronder Philadelphia zorg, Kwintes en FERM Werk (een samenwerking tussen diverse gemeenten en instanties, waarmee bijvoorbeeld vluchtelingen of mensen die langdurig in de bijstand zitten aan het werk worden geholpen en opgeleid). Personeelskosten heeft de ondernemer niet: cliënten worden betaald vanuit de PGB en ZIN.

Tijdens de dagbesteding krijgen cliënten de mogelijkheid om zich op een voor hun comfortabele manier te ontplooien. De activiteiten zijn laagdrempelig, zonder prestatiedruk. Gezelligheid en een positieve beleving staan op één. Het gaat bijvoorbeeld om:

• het bakken van taarten en cake;

• het helpen bij de voorbereiding van de catering;

• klanten voorzien van een kop koffie in de huiskamer.

Het bakken van de taarten door cliënten gebeurt in de eigen bakkerij van de Dagwinkel; hier worden baksels vers afgebakken. De taarten zullen vanuit de winkel worden doorverkocht aan diverse grotere supermarkten, die ze op hun beurt in hun assortiment kunnen opnemen.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555