StartBoard

Groepsaccommodatie De Haalewijne

Ondernemingsplan groepsaccommodatie

Ondernemer Ernst Halewijn springt in op de huidige ontwikkelingen, onder andere het gebrek aan groepsaccommodaties, met het opzetten van een groepsaccommodatie genaamd De Haalewijne.

De gemeente Lelystad, Staatsbosbeheer en provincie Flevoland werken momenteel samen aan de realisatie van ‘Poort Oostvaardersplassen Lelystad’. Dit concept bevindt zich in een van de entreegebieden van het Nationaal Park Nieuw Land in het Hollandse Hout. De Haalewijne past precies in dit plan en ondernemer Halewijn ambieert dan ook om hier haar deuren te openen.

Bij de ontwikkeling van het bedrijfsconcept houdt hij expliciet rekening met de huidige vergrijzing. Zo wordt bij de bouw van de groepsaccommodatie rekening gehouden met de mobiliteit van deze groep. Zij zullen naar verwachting ook hoge eisen stellen aan de accommodatie en daarom moet de kwaliteit hoog zijn. De kamers moeten tevens voldoen aan de richtlijnen voor het mogelijk maken van ‘zorgtoerisme’.

Omwille van het plan van de gemeente, provincie en Staatsbosbeheer ‘Poort Oostvaardersplassen Lelystad’ zal het toerisme in de regio naar verwachting toenemen. Om nu te participeren in dit project kan De Haalewijne meteen worden betrokken bij deze plannen die de drie overheden hebben.

Bij De Haalewijne kan men onder andere terecht voor een familiereünie, vriendenweekend of teambuilding week of weekend. Hiernaast organiseert De Haalewijne diverse weekenden gericht op specifieke doelgroepen. Daarbij wordt expliciet rekening gehouden met de huidige trends en ontwikkelen.

Zo is ondernemer Halewijn van plan om YogaRetreats aan te bieden, inspelend op de vraag naar mindfulness. Verder zijn bijvoorbeeld singlereizen populair in Nederland. Hierop inspelend wil ondernemer Halewijn ook single driedaagse aanbieden.

Uit maatschappelijk oogpunt ambieert ondernemer Halewijn om De Haalewijne ook open te stellen voor kwetsbare gezinnen. Vanuit gemeentes worden mensen in de bijstand of andere vervelende situaties geholpen door voor hen een paar dagen weg /vakantie te organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gezinnen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. Zij gaan met behulp van de gemeente t.z.t. een aantal dagen op vakantie, zodat de kinderen onbezorgd met elkaar kunnen spelen en de ouders hun ervaringen met huiselijk geweld kunnen delen.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555