StartBoard

FLY

Ondernemingsplan mobiliteitsvervoer

Ondernemer Robert Nasser is voornemens met FLY elektrische steps op de Nederlandse markt te brengen. Daarbij worden de steps voor een korte tijd verhuurd aan de eindgebruiker om van a naar b te komen.

De focus van FLY zal liggen op het verzorgen van een kwalitatieve step, waarbij service en innovatie centraal staan. Klanten kunnen bij FLY terecht voor steps in het centrum van Rotterdam. De gebruikers van FLY vinden de elektrische steps via een overzichtelijke kaart op de applicatie van FLY. De applicatie van het bedrijf helpt de klanten ook om de elektrische step te openen, af te sluiten en de rit te betalen. Het downloaden van de applicatie kan via zowel de Apple Store als de Google Play Store.

FLY heeft hiermee als missie: een nieuw duurzaam (last-mile) vervoersmiddel op te richten om snel van a naar b te komen.

FLY heeft een gedeelde elektrische steps service waarbij een e-step gehuurd kan worden via een app (free-floating service) ontwikkeld met de volgende specificaties:

- Eenvoudig in gebruik (3 stappen)

- E-steps hebben een actieradius tot 60+ km

- Licht, ruimte-efficiënt en snel

- Elektrisch en duurzaam

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen het bedrijfsconcept. Zo is de stroom, waarmee de steps opgeladen worden, uitsluitend opgewekt via duurzame energieopwekking, zoals wind- zonne en geothermische energie.

Het voornemen van FLY is om te beginnen met het plaatsen van 250 steps in het centrum van Rotterdam. De gemeente Rotterdam wil in totaal 1.000 elektrische steps in te stad toelaten. Met FLY ambieert Robert Nasser een marktaandeel van 25% te verkrijgen. Naar verwachting stemt de gemeente op de korte termijn in met de plannen van ondernemer Nasser.

Desalniettemin staat het bedrijf ook open om haar dienst te introduceren in andere steden in Nederland en op termijn in het buitenland. Daarbij is het bedrijf volledig afhankelijk van de lokale overheden.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555