StartBoard

Fresh Foodie

Ondernemingsplan maaltijdboxservice

Met Fresh Foodie springen ondernemers Martijn Manschot en Luc Geertzen in op de (groeiende) behoefte naar voedzame, gezonde en bovendien snelle voeding. Dit doen zij door het online aanbieden van vacuüm verpakte maaltijden, welke dagelijks variëren en van hoge kwaliteit zijn. Bij de online aanbieder van maaltijdboxen kan men terecht voor een dagelijkse maaltijd op abonnementsbasis. Daarbij kan de frequentie en het aantal maaltijden zelf gekozen worden door de abonnee. Het gaat hierbij om minimaal 3 maaltijden per week. Abonnees kunnen echter wel wekelijks pauzeren of stoppen met het ontvangen van nieuwe maaltijden, bijvoorbeeld i.v.m. vakantie of andere omstandigheden. De maaltijden worden gespecificeerd o.b.v. de wensen en behoeften van de klant.

Alle maaltijden worden huisbereid, met verse producten en grotendeels op basis van authentieke recepten. Vervolgens worden de maaltijden vacuüm verpakt voor bezorging. Klanten hoeven de maaltijden slechts op te warmen voor zij de maaltijden consumeren.

Om de doelgroep tegemoet te treden, willen ondernemers Manschot en Geertzen bekend staan als duurzaam, gezond, gezellig, bewust en hip. Veganisten en vegetariërs kunnen ook bij het bedrijfsconcept terecht voor verschillende gerechten wat hierop aansluit en waarbij ze zich geen zorgen hoeven te maken dat bij de afname dierenleed gemoeid is. De groep die aangesproken zal worden zijn voornamelijk drukke young urban professionals en willen graag meegaan met de huidige trends. Ze kunnen dan ook wel omschreven worden als trendzetters. Deze groep is veelal (niet uitsluitend) actief op sociale media platformen als Instagram en Facebook. Voornemen is om deze groep hier dan ook te bereiken.

De keuken van Fresh Foodie is gevestigd in Amsterdam op een centrale locatie, waar vandaan zij heel Nederland (kunnen) bedienen. De verwachting, en insteek, is dat de eerste abonnees voornamelijk uit De Randstad komen.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555