StartBoard

Latum Verkeersopledingen

Ondernemingsplan laten maken

Met Latum Verkeersopleidingen zet ondernemer Van Latum zich af tegen deze manier van werken. Door middel van het aanbieden van kwalitatief rijonderwijs springt hij in het gat dat grootschalige aanbieders van rijlessen hebben gevormd.

Op dit moment biedt hij als zeer kleine startende rijschool met een huurauto reeds in deeltijd rijlessen en -opleidingen aan. Dit gaat erg goed. De slagingspercentages zijn hoog en zijn manier van werken wordt als prettig ervaren. Mede daardoor wordt hij aanbevolen en heeft hij dus reeds het begin van een goede naam opgebouwd. Met het kopen of overnemen van een eigen auto en het voltijds aanbieden van opleidingen en lessen wordt het bedrijf Latum Verkeersopleidingen geprofessionaliseerd en hierop voortgebouwd.

Vanuit een passie voor het lesgeven en een oprechte wil om mensen goed te leren autorijden wordt het bedrijfsconcept neergezet. Hierbij draait alles om het zo goed mogelijk opleiden en wordt dus een volwaardige opleiding geboden. Kwaliteit komt op de eerste plaats, kosten komen op nummer twee. Er wordt dus kostefficiënt gewerkt, maar dit gaat niet ten koste van het opleidingsniveau. Zo zal er bij voorkeur worden gewerkt met wat minder klanten die stuk voor stuk een zeer goede opleiding krijgen, en niet met zoveel mogelijk klanten die dan haastig worden opgeleid. Daarmee wordt een hoogstaande rijschool gecreëerd die zich in het hogere prijssegment positioneert. Latum Verkeersopleidingen is dus geen prijsvechter.

Naast het nemen van voldoende tijd voor klanten en het geven van aandacht, wordt bij de opleiding gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Zo bereidt niet alleen de instructeur zich voor op de les, maar worden klanten voor de les gevraagd zich voor te bereiden door middel van het volgen van een e-learningles. Zo kan de student de opgedane theoretische kennis direct in de praktijk brengen en is er een optimale integratie van theorie en praktijk.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een online platform. Naast het volgen van theorielessen kunnen studenten daar hun voortgang bijhouden en lessen inplannen. Dit geeft ze een helder overzicht en structuur, waardoor niemand voor verrassingen komt te staan.

In de toekomst worden instructeurs aangenomen. Deze zullen met gunstige arbeidsvoorwaarden in dienst treden. Het idee hierbij is dat zij hierdoor gelukkiger zullen zijn dan bij de concurrent. Een meer gelukkige instructeur geeft beter les, wat de kwaliteit van de opleiding van de rijschool ten goede komt. Overigens zal in dit stadium klanten ook telkens dezelfde instructeur krijgen.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555