StartBoard

MEV-mobility

Ondernemingsplan laten maken mobiliteit

Volgens een recente (anno oktober 2018) waarschuwt het wetenschappelijk klimaatpanel (IPCC) van de Verenigde Naties in een uitgebreid rapport over de versterkende gevolgen van de opwarming van de aarde. Zo kan de opwarming het definitieve einde van koraalriffen betekenen en complete ecosystemen onherstelbaar beschadigen. De IPCC geeft aan dat de bal niet alleen bij de overheden ligt maar wijst ook naar consumenten om hun gedrag aan te passen. Wat zij kunnen doen is o.a. minder vlees eten en elektrisch te gaan rijden.

De vraag naar elektrisch rijden stijgt omwille van o.a. deze ontwikkelingen steeds meer. Zo steeg het aantal elektrische personenauto’s op de Nederlandse wegen met ongeveer 51% sinds december-2015. Elektrisch rijden dient gestimuleerd te worden om de klimaatverandering tegen te gaan. Hiernaast wordt de technologie steeds beter, waardoor elektrisch rijden vele voordelen kan opleveren voor de klant. De transitie naar elektrisch rijden blijkt in de praktijk echter lastig. Waar overheden, stichtingen en officiële instanties gericht op klimaatverandering hoopte dat o.a. de Nederlandse consument snel zou overgaan naar elektrisch rijden blijkt dit in de praktijk toch niet altijd het geval te zijn.

Verder is het gebruik van duurzame energie essentieel om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het opwekken van energie in kolencentrales is niet meer van deze tijd en heeft door de jaren heen voor enorm veel schade gezorgt aan het klimaat.

Ondernemer Muhammed Kapci speelt hierop in met zijn bedrijf, MEV-mobility. Een leasemaatschappij dat zich richt op het verbeteren en versnellen van de transitie naar het gebruik van duurzame elektriciteit en elektrische auto’s. Hierbij gaat het zowel om duurzame elektriciteit als duurzaam rijden middels een elektrische auto. Afnemers van MEV-mobility kunnen bij het bedrijfsconcept terecht voor een elektrische auto. Daarbij krijgen afnemers de mogelijkheid om een laadpaal bij te bestellen voor bij het kantoor.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555