StartBoard

MJ-Café

Ondernemingsplan laten maken

Het nog te ontwikkelen gebouw waar MJ Café in komt bevindt zich in de Bataviahaven. Dit is een moderne ruime haven, zonder vaste ligplaatsen en met alle nodige voorzieningen. In deze haven is worden veel beurzen, evenementen en zeilwedstrijden georganiseerd, maar ook als passant is het hier heerlijk vertoeven. De haven is zeer goed bereikbaar, zowel via de snelweg, het water als met het openbaar vervoer. De Bataviahaven ligt op 200 meter afstand van Batavia stad.

De Batavia Stad Fashion Outlet is één van de meest succesvolle winkelcentra in West- Europa. Jaarlijks vinden naar schatting zo’n drie miljoen consumenten hun weg naar Batavia Stad en deze aantallen blijven alleen maar groeien. In 2017 werd er uitgebreid met 45 nieuwe winkels waardoor het centrum nu in totaal 31.000 vierkante meter aan winkeloppervlak telt. Batavia Stad is gericht op mensen die iets te besteden hebben. Bezoekers kunnen er in een mooie omgeving winkelen in luxe ingerichte winkels, waar voornamelijk A-merken worden verkocht. Er wordt zwaar ingezet op de klantbeleving om bezoekers te trekken en te houden. Mensen uit Flevoland bezoeken het outlet centrum, maar vooral veel toeristen en dagjesmensen buiten de provincie.

Deze consumenten die een hele dag verblijven in Batavia Stad willen uiteraard ook Lunchen, diner en borrelen na een heerlijk dagje shoppen. Batavia Stad biedt haar gasten hiertoe tot 18.00 de mogelijkheid in diverse horecagelegenheden. Het is echter niet mogelijk is om hier na 18.00 nog te dineren. Tevens is het culinaire aanbod er beperkt. Er wordt voornamelijk fast food geserveerd in vestigingen van grote ketens als McDonalds, Subway en Starbucks. In de nabijgelegen Bataviahaven is dit goed merkbaar. Restaurant de Rede van Bataviahaven bijvoorbeeld, waar ondernemer Jeroen Groot al geruime tijd werkzaam is, zit dagelijks geheel vol met gasten. Niet zelden staan mensen te wachten of worden ze zelfs weggestuurd wegens een tekort aan ruimte en keukencapaciteit. Ondernemer Groot ziet dan ook verregaande kansen voor een nieuw horecaconcept.

Ondernemer Jeroen Groot wil op deze situatie inspelen door middel van het starten van een bruisend horecaconcept in Bataviahaven. Dit concept zal in 2021 openen in een nog te bouwen A-locatie. Het gaat om een groot horecabedrijf dat 365 dagen per jaar geopend zal zijn. Het streven is om te werken met een personeelsteam van 56 mensen. Gasten kunnen in MJ café lunchen en dineren, maar ook genieten van een ruim aanbod in speciaal bieren, mooie wijnen, cocktails, snacks en bites.

MJ café is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Met het aanbieden van lunch, diner en borrel wordt ingespeeld op de behoefte van klanten van Batavia Stad om na het winkelen te kunnen dineren. Uiteraard behoren de bezoekers van Batavia Stad niet tot de enige doelgroep. MJ café spreekt iedereen aan in aan in Flevoland en aangrenzende provincies.

Met het menu en de drankenkaart worden mensen aangetrokken die op een culinaire manier willen genieten: met kwalitatieve gerechten, goede wijnen en een uitgebreide kaart.

Groot wil met zijn zaak bekend staan als gezellig, vooruitstrevend, maar vooral bruisend. Het zal altijd gezellig aanvoelen wanneer een gast ‘thuis’ komt bij MJ café. Er zal gewerkt worden vanuit een solide basis, waarbij kwaliteit, verse producten en een aangename sfeer centraal zullen staan. Daarbij zal worden ingespeeld op trends, zowel culinair als qua inrichting.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555