StartBoard

Paaprika

Ondernemingsplan laten maken

Bij Paaprika kunnen consumenten terecht voor het kopen van alle soorten spellen, met uitzondering van computerspellen: gezelschapsspellen, bordspellen, kaartspellen en puzzels. Daarbij hebben zij tevens de mogelijkheid om de spelletjes te testen en spelen, onder het genot van (non-alcoholische) drankjes, in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte die grenst aan de winkel. Ook is Paaprika online vindbaar met een website inclusief webshop, en via de bekende sociale media. Er zal in een aanbod worden voorzien voor volwassen en kinderen. Het concept moet gezien worden als een synthese van onderstaande elementen:

 • fysieke winkel
 • faciliteren van speelruimte
 • online winkel en informatiepunt

 • Al deze elementen afzonderlijk zullen omzet genereren, maar moeten met name gezien worden als een geheel dat de som van de losse onderdelen overstijgt. Met het aanbieden van een gezellige speelruimte om te spelen en spellen te proberen worden klanten enthousiast gemaakt over de producten die verkocht worden in de winkel en in de webshop. Door middel van de website en sociale media wordt de grote groep consumenten die online onderzoek doen tevens enthousiast gemaakt over de speelruimte en de producten in de fysieke winkel (volgens het ROPO-principe) en/ of de webshop. Daarbij zal de goedgevulde fysieke winkel zowel online of offline als uithangbord dienen voor respectievelijk de informatiepagina met webshop en de speelruimte.

  De winkel vestigt zich in het centrum van Zutphen in een ruim pand met circa 250 vierkante meter grondoppervlak. Het winkelgedeelte van het pand zal traditioneel worden ingericht met mooie grote houten boekenkasten vol met alles wat er op spelgebied verkrijgbaar is. Ondernemer, spelletjesfanaat en eigenaar Mark Paap zal er zelf te allen tijde achter de toonbank staan om klanten te voorzien van advies en om de een leuke sfeer te creëren.

  Een deel van de winkel wordt ingericht als speelruimte. Er komen grote tafels te staan en van ieder spel zal een exemplaar gereserveerd worden om uit te proberen. Een demonstratie en uitleg van een spel zijn gratis. Wanneer mensen speciaal naar de winkel komen om spelletjes te spelen, zal hier een kleine vergoeding voor in rekening gebracht worden. Daarbij worden de gangbare drankjes geserveerd: koffie, thee, water en frisdrank. De prijzen van de drankjes liggen onder de gemiddelde horecaprijzen.

  Sluit project
  Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
  Telefoonnummer StartBoard033 2340 555