StartBoard

Petstore

Ondernemingsplan dierenwinkel

Met Petstore voorzien wij in een divers aanbod van producten ten behoeve van huisdieren. Daarbij maken we gebruik van een omni-channel-aanpak, waarbij we dus zowel online, met de bestaande webshop, als in een fysieke dierenspeciaalzaak in het Land van Maas en Waal ons assortiment aanbieden. De redenen waarvoor wij voor deze strategie hebben gekozen staan in de vorige paragraaf omschreven.

Wat betreft de online webshop gaan we op dezelfde voet verder. Dat wil zeggen dat we blijven investeren in het versterken van ons merk en onze online vindbaarheid en dat we doorgaan met het bieden van een zo goed mogelijke service. Het assortiment blijft hetzelfde en voorlopig zullen we hoofdzakelijk blijven werken met dropshipping.

De fysieke vestiging willen we realiseren op een mooie zichtlocatie in een centraal gelegen pand ter grootte van ongeveer 70 m2. Om een fijne en eigentijdse showroom te creëren zullen we hier slechts een deel van het assortiment aanbieden. Zo zorgen we er immers voor dat de showroom niet helemaal volgepakt zal staan met spullen. Bijkomend voordeel van deze werkwijze is dat we op deze manier ook met een kleinere eigen voorraad kunnen werken, waardoor we minder risico lopen. Wanneer klanten een product wensen dat wij niet op voorraad hebben, kunnen we dit eenvoudig voor hen bestellen, waarna ze het later kunnen komen ophalen. Een andere mogelijkheid is uiteraard hen te verwijzen naar onze webshop, die we ook ruimschoots onder de aandacht zullen brengen in de showroom.

Bijzonder aan de Petstore zijn, naast het brede en kwalitatieve assortiment, de unieke en persoonlijke service die wij onze klanten bieden. Als echte dierenliefhebbers delen we de passie van onze klanten om zo goed mogelijk voor hun huisdier te zorgen en deze (soms) te verwennen. Wij hebben gemerkt dat online consumenten dit enorm waarderen en we verwachten dat dit nog belangrijker zal zijn in de fysieke vestiging. Om ons imago nog meer kracht bij te zetten (en omdat we hier overigens ook echt in geloven), steunen we diverse goede doelen die zich inzetten voor het welzijn van dieren.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555