StartBoard

Pizzeria Taher

Ondernemingsplan laten maken pizzeria

Mensen eten tegenwoordig een stuk meer gevarieerd en divers. Anno 2018 is het niet gek om elke dag een gerecht van een andere keuken te eten of te proberen en om meermaals hetzelfde gerecht in de week te vermijden. Mede door deze ontwikkeling worden er veel verschillende soorten gerechten, die oorspronkelijk uit het buitenland komen, geconsumeerd door de Nederlandse consument. De Italiaanse, Griekse, Indische, Chinese en Japanse keuken zijn o.a. in binnen- en buitenland populair. Dit blijkt uit de vele restaurant, eetcafé, toko’s, bezorgrestaurants en afhaalrestaurants die Nederland, voornamelijk in haar grote steden, te bieden heeft. De Italiaanse keuken spreekt een brede doelgroep aan die voor jong en oud geschikt is, gezien het gevarieerde aanbod. Zo kent vrijwel elke stad haar eigen pizzeria of meerdere pizzeria’s waar men niet alleen pizza’s, maar ook pasta’s en andere Italiaanse delicatessen kan bestellen. De vraag in Nederland naar de Italiaanse keuken is enorm. Inmiddels zijn er volgens het databedrijf BoldData dan ook maar liefst 3.971 Italiaanse restaurants in Nederland.

Ondernemer Ahmed al Taher wilt ook op deze vraag onder de Nederlandse bevolking inspelen met zijn bedrijf, Pizzeria Taher. Momenteel heeft hij verregaande gesprekken met een pandeigenaar van een zeer centrale locatie in Zwolle. Hij is zeer gecharmeerd van het pand en wilt het dan ook graag huren. Vervolgens wilt hij deze unieke kans gaan exploiteren door een nieuwe bedrijfsconcept te introduceren genaamd Pizzeria Taher. Een restaurant dat zich richt op het aanbieden van gerechten die typisch zijn voor de Italiaanse keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pizza’s en pasta’s.

Klanten van Pizzeria Taher bestaan onder meer uit mensen uit de regio die voor een speciale gelegenheid op zoek zijn naar een sfeervol restaurant om onder het genot van eten en drinken samen te komen. Het hart van de menukaart bestaat voornamelijk uit de welbekende pizza’s en pasta’s, maar heeft ook ruimte voor verschillende vegetarische en veganistische gerechten. Hiernaast krijgt men de mogelijkheid om voor kinderen een halve portie te bestellen.

De onderneming gaat zich vestigen in Zwolle, echter, de bedrijfsactiviteiten richten zich op deze stad en een gebied met een straal van circa 25 km daarbuiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen uit Kampen, Hattem en Meppel

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555