StartBoard

Qurk

Ondernemingsplan wijnbar

Ondernemers Yunus Karagoz en Özlem Mouemin springen in op de geschetste ontwikkelingen met hun nieuwe horecaconcept, Qurk. Zij spelen hiermee in op de vraag naar een kwalitatieve wijnbar, die tevens een postwaardige uitstraling heeft voor social media. De naam is een subtiele verwijzing naar de stop van een wijnfles.

Qurk richt zich op het aanbieden van een breed aanbod aan wijn, lunch en een selectief aanbod aan kwalitatieve hoofdgerechten. Ook kunnen klanten bij het bedrijfsconcept terecht voor non-alcoholische dranken of andere alcoholische versnaperingen als bier, cocktails en whiskey. De focus ligt echter op de wijn, de lunch en de hoofdgerechten.

De extravagante inrichting, en geautomatiseerde cocktailbar (lees hieronder), van Qurk is een waardig unique selling point van het bedrijf. Het maakt het concept dusdanig geschikt voor foto’s op Instagram en andere social media platformen dat het naar verwachting een aantrekkingskracht krijgt op het bedrijfsconcept.

Qurk is een plek waar gasten een kwalitatieve horeca-ervaring krijgen. Zij krijgen daarbij het gevoel dat ze gezien en gehoord worden. Het bedrijfsconcept probeert men actief te stimuleren om een gezellige en informele avond te beleven waar laagdrempeligheid een belangrijk aspect is.

In de avonduren kan men eveneens terecht voor een rijk aanbod aan cocktails. Tevens gaat het volume van de achtergrondmuziek iets harder om een informelere en gezellige sfeer te creëren. De horecagelegenheid is dan ook ideaal voor de dindsag-, donderdag-of vrijdagmiddagborrel of om doordeweeks bij te kletsen met een goede vriend of (oud) collega onder het genot van een wijntje of cocktails.

Deze cocktails worden bereid in een geautomatiseerde cocktailbar. Hierbij bereiden robots, ofwel meerdere machines, automatisch de gevraagde mengsels. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Mojito of een Gin en Tonic.

De onderneming wordt gesitueerd zich in Hoofddorp, echter, de bezoekers zijn niet lokaal gebonden. Ondernemers Karagoz en Mouemin richten zich op heel Nederland en al haar bezoekers /toeristen.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555