StartBoard

Simba Taxi

Ondernemingsplan laten maken taxi

Personenvervoer is wereldwijd niet meer weg te denken en bestaat inmiddels al duizenden jaren, waar het vroeger gangbaar was om mensen tegen betaling te vervoeren met paard en wagen gebeurd dit tegenwoordig veelal met auto’s, vliegtuigen, bussen en treinen. De vraag van consumenten naar vervoer om van A naar B te komen is groot. Dit blijkt uit de vele honderden miljoenen- en miljardenbedrijven die zich hierop richten. Denk hierbij aan grote vlieg-, trein- en busmaatschappijen. Een andere nog steeds prominente wijze van personenvervoer is het vervoer per taxi. Het bedrijf Uber speelde slim in op de vraag naar taxi’s in combinatie met de mega privatiseringtrend, waarbij bedrijven steeds minder zelf gaan uitvoeren, maar een platform worden om consumenten met elkaar zaken te laten doen. Uber is een taxibedrijf dat zowel particulieren als klanten heeft als particulieren laat functioneren als taxi-chauffeur. Het bedrijfsconcept blijkt te werken want sinds de oprichting in 2009 is het bedrijf uitgegroeid tot een welbekend merk met het faciliteren van 15 miljoen ritten per dag.

Ondernemer Alsmoual Osman Ahmed speelt in op de vraag naar personenvervoer en de sterke groei van Uber met zijn bedrijf, Simba Taxi. Een taxibedrijf dat zich richt op het aanbieden van personenvervoer. Daarbij worden de meeste (niet uitsluitend) ritten gereden middels de software van Uber en voor de particulieren die gebruik maken van Uber. Klanten van Simba Taxi bestaan dan ook voornamelijk uit mensen die interesse hebben in Uber, maar ook uit toeristen, dagjesmensen en uitgaanspubliek. Deze groep kunnen zowel het bedrijf vinden door direct contact op te nemen per telefoon of via de website als door gebruik te maken van Uber.

De onderneming gaat zich focussen op de regio Amsterdam, echter, richten zich op een groter gebied daaromheen. Ondernemer Ahmed is zelf woonsaam in Baarn en wil voornamelijk ritten gaan faciliteren tussen Amsterdam en Amersfoort, ofwel op de welbekende snelweg A1.

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555