StartBoard

Tristan fine food

Ondernemingsplan laten maken

Ondernemer Siegmund beschikt als opgeleid patissier en ervaren kok over voldoende vakmanschap en ervaring om zowel zoete als hartige kwalitatief hoogstaande patisserie op grote schaal te produceren. Dit is dan ook wat hij met het concept van Tristan Fine Food zal gaan doen.

Tristan Fine Food is een patisseriebedrijf dat op grote schaal taarten zal produceren en leveren aan bedrijven. Er zal dus niet direct aan consumenten worden verkocht. De ondernemer onderhoudt reeds goede contacten met horecaondernemers en bakkerijhouders en ziet grote kansen om zijn taarten bij hen af te zetten. Hier zal in het begin ook de focus op liggen: het verkopen van diverse zoete en hartige taarten met circa 4 tot 6,5 cm aan diameter aan lokale ondernemers en kaasboeren. Daar wordt opgericht met het aanbod aan diverse kaastaarten.

Op deze manier zal het mogelijk zijn om al vanaf de opening enkele honderden tot duizenden taarten per week af te zetten. Het doel is daarbij een goede naam te creëren en na verloop van tijd te gaan leveren aan grote partijen, zoals Hanos en Sligro. Zo kan het bedrijf uitgroeien tot leverancier van duizenden tot tienduizenden taarten per week.

Om dit te bereiken wordt ingespeeld op de laatste trends, onder andere door middel van constante innovatie. Zoals reeds omschreven is het in de huidige patisseriewereld de uitdaging om te voorzien in de behoefte aan gezonde en verantwoorde producten die ook nog eens goed op smaak zijn. Daarom zal er constant worden gestreefd producten zo gezond mogelijk te maken en ze als zodanig in de markt te zetten. Ook zal worden ingespeeld op de vraag naar lactose-, gluten- en diervrije producten.

Met name op dit laatste punt spelen innovaties een grote rol. Zoals eerder vermeld is het bijvoorbeeld niet eenvoudig een taart lekker te krijgen zonder het gebruik van ei. Er zijn echter innoverende recepten bekend bij de ondernemer om zonder ei toch een heerlijke appeltaart te kunnen bakken. Daarnaast zullen met speltvarianten van bloem glutenvrije degen worden bereid en met plantaardige melksoorten lactosevrije vullingen worden ontwikkeld.

Ook zullen trends op het gebied van ‘normale’ zoete patisserie op de voet worden gevolgd. Zo zal er chocolade worden gebruikt in bepaalde taarten, zal er veel geglaceerd worden en wordt de mogelijkheid onderzocht te gaan werken met een foodprinter, om patisserie te voorzien van unieke details. Daarbij zal de focus over het algemeen liggen op de wat kleinere taartjes, omdat deze op dit moment populairder zijn dan de grote.

Ondernemer Siegmund heeft grote ambities met zijn op te zetten. Zo is hij van plan om duizenden taartjes (4 tot 6,5 cm in diameter) te produceren en dit moet in de loop der tijd groeien naar tienduizenden taartjes per week

Sluit project
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555