StartBoard

Hulp bij een ondernemingsplan schrijven

16 oktober 2019 - Roy de Clerck

Hulp bij een ondernemingsplan schrijven

Wilt u een bedrijf starten? Dan is het schrijven van een goed ondernemingsplan, ook wel businessplan genoemd, één van de eerste dingen die u moet doen. Het plan biedt overzicht en het verheldert de rode draad binnen uw toekomstige bedrijf. Daarnaast is een goed businessplan onmisbaar bij:

 • Het aanvragen van een lening;
 • Het overtuigen van investeerders;
 • Het verkrijgen van een Bbz-financiering;
 • Het informeren van een pandeigenaar e/o andere stakeholder;
 • In dit blog vindt u meer informatie over het belang van het goed schrijven van een businessplan. Vervolgens gaan we in op de vraag: zelf schrijven of laten schrijven? Kiest u ervoor om uw ondernemingsplan zelf te schrijven of wilt u hulp bij het schrijven van uw ondernemingsplan?Lees dan snel verder en kom erachter hoe we u stap voor stap kunnen helpen.

  Succes begint met een goed ondernemingsplan

  “Een doel zonder plan is slechts een wens”

 • Antoine de Saint-Exupery
 • Waarom hebben succesvolle mensen succes waar anderen falen? Simpel: ze weten wat ze moeten doen, omdat ze de toekomst kennen. En nee, ze hebben geen glazen bol. Succesvolle mensen kennen de toekomst, omdat ze hem zelf meehelpen maken. Hoe? Door te bouwen, te creëren, door kansen te grijpen en bedreigingen af te wenden: door te ondernemen. Zo zijn ze het lot altijd een stapje voor en nemen de touwtjes zelf in handen.

  Heeft u de knoop doorgehakt en besloten om te starten met ondernemen? Dan heeft u die eerste belangrijke stap op de weg naar succes bijna gezet. Wat nu nog mist is een plan, waarin concreet zwart op wit komt te staan welke route u met uw bedrijf gaat bewandelen om dat te bereiken wat u voor ogen heeft.

  ondernemingsplan laten schrijven

  Een businessplan laten schrijven?

  Niemand weet beter wat u met uw bedrijf wilt bereiken dan uzelf. Het ligt daarom voor de hand om het ondernemingsplan zelf te schrijven.

  Toch is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Niet zelden ontmoeten wij ondernemers met de meest geweldige ideeën die moeite hebben deze helder op papier te zetten. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met de Nederlandse taal. Ook komen we vaak mensen tegen die (te) weinig verstand hebben van alle regeltjes en de financiële kant van het verhaal. Wat moet wel in een ondernemingsplan en wat niet? En hoe vergroot je de kans op een succesvolle financiering?

  Het mooie van ondernemen is dat u het niet allemaal zelf hoeft te doen. De uitvinder van de auto (Karl Benz) moest bijvoorbeeld ook niet zelf het wiel nog uitvinden. Waarom zelf alles uitzoeken als je dit ook kunt uitbesteden en zo kostbare tijd en moeite kunt besparen? Laat u assisteren op die punten waar u niet zo goed in bent of minder van af weet. Zo ook kunt u profiteren van de expertise van anderen en focussen op waar u zelf het beste in bent: bijvoorbeeld uw gasten verwennen met de lekkerste gerechten, het online verkopen van T-shirts of het knippen van de beste kapsels.

  Stap voor stap hulp bij uw ondernemingsplan

  Het uitbesteden van het schrijven van een bedrijfsplan wil bij StartBoard niet zeggen dat u geen invloed heeft op wat hierin komt te staan. Integendeel! Wij werken nauw en persoonlijk samen om te zorgen dat u uw toekomstige bedrijf en uzelf in het plan kunt herkennen. Wij nemen het werk uit handen, wij helpen met het uitstippelen van uw weg, maar het doel blijft altijd uw doel.

  Hoe deze hulp er dan uitziet? Dat is vanwege onze persoonlijke aanpak vooral afhankelijk van uw wensen, maar globaal gezien doorlopen we altijd samen de volgende stappen:

  1. Intakegesprek. Voordat onze professionals beginnen met schrijven, moeten we eerst een goed beeld krijgen van wie u bent en wat u wilt. Dit doen we door middel van een (telefonisch) interview.
  2. Onderzoek. Vervolgens volgt er een gedegen onderzoek. De Branche wordt onder de loep genomen, informatie wordt verzameld en er worden analyses gemaakt.
  3. Conceptversie. Op basis van ons interview en het onderzoek wordt een conceptversie geschreven, afgestemd op uw plannen.
  4. Feedback. Om er helemaal zeker van te zijn dat u zich in uw plan herkent, is er ruimte voor feedback. De ondernemer kan hier vertellen wat hij nog mist, of wat hij liever anders omschreven zou zien.
  5. De eindversie. Deze feedback wordt verwerkt en pas als u helemaal tevreden bent, laten we nog een laatste spelling- en grammatica-check uitvoeren. Daarna ontvangt u het ondernemingsplan per mail en krijgt u thuis een uitgeprint exemplaar toegestuurd.

  Wilt u meer informatie of vrijblijvend bespreken hoe we samen uw doelen dichterbij kunnen brengen? Neem dan contact met ons op!

  facebook LinkedIn

  Benieuwd naar meer? Laat het weten!

  Naam:
  Email:
  Telefoonummer:
  Interesse in:

  Op laten stellen?

  ondernemnigsplan laten maken

  Ondernemingsplan Een sterk en beknopt ondernemingsplan voor succesvolle financieringsaanvragen

  Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
  Telefoonnummer StartBoard033 2340 555