StartBoard

Ondernemingsplan laten maken

02 april 2019 - Remco Ketelaar

Een ondernemingsplan laten maken, kan bij allerlei soorten partijen. Zo kan een ondernemer vragen aan zijn of haar accountant om dit voor hem of haar te laten opstellen of kan de ondernemer kiezen om een partij in te schakelen die hierin gespecialiseerd is. Het belangrijkste waarop gelet moet worden, is dat het ondernemingsplan zodanig voor je word opgesteld dat het doel, waarvoor het nodig is bereikt zal gaan worden. Het doel van het laten maken van een ondernemingsplan kan bijvoorbeeld zijn; het ophalen van financiering, het aanvragen van een vergunning of het inlichten van een belangrijke stakeholder, zoals een eigenaar van een pand of een leverancier. Bij StartBoard schrijven wij gericht om het doel te realiseren.

Het Ondernemingsplan

het ultieme middel om financiering op te halen

Een goed ondernemingsplan is vaak het ultieme middel om daadwerkelijk financiering op te gaan halen. Elke investeerder, zowel private als coorparate vraagt er tegenwoordig naar. Men kan geen crowdfundingstraject starten zonder dat er een ondernemingsplan bij gemoeid is. Uiteindelijk is een ondernemingsplan in feite niets meer dan een concrete professionele uitwerking van het idee achter de onderneming. Dit sterk op papier krijgen kan gezien de eisen lastig zijn.

Want waar kijken de investeerders nou precies naar in een ondernemingsplan of bij het verstrekken van financiering? Investeerders zijn het er over eens dat de ondernemer zelf de belangrijkste factor is binnen de kredietaanvraag. De vent maakt immers de tent. Ondanks dat dit de meest vitale factor is, helpt een sterk onderbouwd ondernemingsplan ook goed mee. Hiermee krijgt een investeerder namelijk een goed beeld van andere belangrijke factoren, zoals de winstgevendheid van het bedrijf en de inrichting van de processsen.

ondernemingsplan laten maken

Mocht je in zee gaan met een partij die jouw ondernemingsplan gaat maken, zorg er dan voor dat je zeker weet dat ze het schrijven voor het doel, waarvoor het nodig is. Zorg er hiernaast voor dat jij goed je ideeën kan neerleggen bij de partij, zodat het écht jouw verhaal wordt. Wij van StartBoard proberen dit altijd na te streven.

facebook LinkedIn

Benieuwd naar meer? Laat het weten!

Naam:
Email:
Telefoonummer:
Interesse in:

Op laten stellen?

ondernemnigsplan laten maken

Ondernemingsplan Een sterk en beknopt ondernemingsplan voor succesvolle financieringsaanvragen

Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555