StartBoard

Een bedrijf starten: van plan naar succes

24 oktober 2019 - Heleen Tiemens

Een bedrijf starten… Hoewel je er sec gezien alleen maar voor naar de Kamer van Koophandel hoeft, heeft het heel wat voeten in de aarde. Je hebt een plan van aanpak nodig; zeker als je op de lange termijn succes wilt oogsten. Omdat we bij Startboard al talloze startups mochten bijstaan en een sterke visie hebben over wat leidt tot een succesvol bedrijf, geven we in deze blog de vier stappen naar succes.

Stap 1 naar succes: het uitdenken en financiering

De eerste stap naar een succesvol bedrijf is het geliefde en gevreesde ondernemingsplan. Een ondernemingsplan maken is niet verplicht – zeker niet als je geen startkapitaal nodig hebt - maar is wel verstandig.

Door een plan te maken, dwing je jezelf je ideeën concreet op papier te zetten. Je stelt jezelf hierbij kritische vragen: wie zit er te wachten op jouw dienst of product, hoe ga je het bedrijf inrichten, waarvoor precies heb je financiering nodig en hoe kom je aan klanten? Misschien is een ondernemingsplan laten schrijven dan niet eens zo’n slecht idee…

Stap 2 naar succes: vormgeving

Nadat je je ideeën op papier hebt staan, is het tijd om na te denken over de vormgeving. Deze stap is belangrijk. Wil je namelijk dat klanten met jouw bedrijf in zee gaan, dan moet je simpelweg hun vertrouwen wekken. En dat doe je door je bedrijf een professionele uitstraling te geven die je tot in de puntjes doorvoert. Een logo en huisstijl ontwerpen zijn het startpunt, maar vergeet ook het beeldmateriaal en de visitekaartjes niet.

plan van aanpak

Stap 3 naar succes: online

Nu je bedrijf een eigen identiteit heeft gekregen, is de derde stap naar succes om het online te presenteren. Eigenlijk is deze stap onmisbaar, want je concurrent presenteert zich immers ook online. Dit is dan ook meteen de reden waarom de website of webshop er verzorgd uit moet zien – op computer, tablet én telefoon. Een opdrachtgever of klant klikt immers zo weer weg.

Denk bij het inrichten van de website goed na over hoe je het bedrijf profileert. Op welke onderscheidende kwaliteiten leg je de focus? En welke informatie willen potentiële klanten of opdrachtgevers zien om eventuele twijfels weg te nemen?

Stap 4 naar succes: marketing

De vierde en in deze blog laatste stap naar succes is marketing. Om precies te zijn hebben we het dan over online marketing, anno 2018 niet meer weg te denken.

Stel je hebt een schildersbedrijf in Amersfoort. Dan wil je gevonden worden wanneer iemand ‘schilder Amersfoort’ googelt. Pop je niet meteen op, dan ben je de klant kwijt aan de concurrent. Gemiste kans! Tijd dus om aan die online vindbaarheid te werken, wat op twee manieren kan: door adverteren of zoekmachine optimalisatie.

Zit alles snor?

Of je straks daadwerkelijk een succesvol bedrijf runt, dat is natuurlijk afhankelijk van meer factoren. Zo moet je de verwachtingen die je schept natuurlijk wel waarmaken… Die schilder uit Amersfoort die eenmaal goed vindbaar is met zijn professionele website, moet natuurlijk wél goed werk leveren. Maar als dat wel snor zit, dan weten wij het zeker: hij gaat succes oogsten met zijn bedrijf – en jij ook!

Een beetje hulp bij het doorlopen van deze vier stappen naar succes? Een businessplan laten schrijven, een logo of huisstijl laten maken, een mooie website laten ontwerpen, de seo laten doen of de sea uitbesteden? Bij StartBoard regelen we het voor je!

facebook LinkedIn

Benieuwd naar meer? Laat het weten!

Naam:
Email:
Telefoonummer:
Interesse in:

Uitbesteden?

ondernemnigsplan laten maken

Ondernemingsplan Een sterk en beknopt ondernemingsplan voor succesvolle financieringsaanvragen

logo laten maken

Logo Een uniek logo zorgt voor identiteit en dat klanten de onderneming herkennen

website laten maken

Website Een professionele website om de onderneming online te presenteren en klanten online te bereiken

zoek machine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie Een sterke en goede vindbaarheid op de populaire zoekmachines zorgt voor meer potentiële klanten

Telefoonnummer StartBoard033 2340 555
Telefoonnummer StartBoard033 2340 555